2012. december 26., szerda

Christmas Partys

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Meleg ide, magas páratartalom oda, az ünnepi szezon Miamiba is megérkezett. Hideg és hó nélkül nem könnyű átérezni a Karácsonyi hangulatot. De az ünnep tagadhatatlanul megérkezett. Le sem lehetne tagadni, mert beindultak a Karácsonnyal kapcsolatos események a környezetünkben. Igen, többes számban, mivel már három karácsonyi ünnepségben voltunk, ami a céghez kapcsolódik. Igazából egy piramis szintjeihez hasonlíthatnám: voltunk az irodaház által szervezet karácsonyi ebéden, majd a cég által rendezett karácsonyi bulin, majd a latin-amerikai team által rendezett vacsorán. Ezek után már csak az egyéni személyes karácsony marad hátra… ezek után már sok is lesz a karácsonyból…  Miben tértek el ezek az otthoni üzleti karácsonyi ünnepségektől?
Az irodaház, amelyikben a cégünk bérli az irodákat, meghívott mindenkit -aki itt dolgozik- egy karácsonyi ebédre, amely az irodaház földszintjén került megrendezésre. Valójában ez egy hatalmas svédasztalos büfé volt, ahol hideg ételektől kezdve, az olaszételeken keresztül, a desszertekig mindenből lehetett választani. Nagyon széles volt a kínálat. Hangulatosnak hangulatos volt, de nem volt köze a karácsonyi hangulathoz. Az irodaépület földszintjén lévő szökőkút köré építették fel a pultokat, illetve az asztalokat.
Ha a piramisban egy szinttel feljebb megyünk, akkor érkezünk el a céges bulihoz. Amerikában ezek nem olyan hosszú időintervallumra nyúlnak, mint Magyarországon. Míg otthon általában egy esti időpontra teszik a mulatozást, így a buli hajnalig is tarthat. Itt viszont – a hivatalos – bulit délutánra időzítik, és mindösszesen 4-5 órát tart. Miért? Azért mert itt a cégeknek nagyon kell vigyázni arra, hogy ne pereljék be őket semmiért, mert Amerikában mindenki-mindenkit beperel. Így a cégek inkább rövidebbre fogják a bulikat, hogy az illuminált állapotban lévő alkalmazottak ne tudjanak olyan helyzetet előidézni, amely a társaságot rossz színben tüntetné fel. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs alkohol a partyn, sőt ellenkezőleg. Nálunk, az érkezéskor mindenki kapott két jegyet: az egyik 1 db ingyen fogyasztásra jogosított fel a bárban, a másik pedig a sorsolásban való részvételre volt használható. A sorsolás! Ezt nagyon gyakran játsszák. Nem csak partyn, de még a mindennapos céges életben is! Az itt töltött rövid időszak alatt már többször tapasztaltam, hogy pl.: focimeccs jegyeket lehet nyerni. Nos, itt a karácsonyi partyn, vagy 10-12 hatalmas összegű ajándékot sorsoltak ki a megjelentek között. Miket értek hatalmas összegű ajándék alatt? Tv-k, fényképezőgépek, golf alkalmak, vacsorák, stb... Nem is rossz bónusz az embereknek az év végén, ha egy 100 cm-es LED TV-t nyersz a Karácsonyi Partyn, nem?

Természetesen a bulinak témája volt, ami Miamihoz dukálva „Tropical Chic Attire” néven futott. Ez nem csak öltözködésben, de az esemény több pontján is megjelent.  A legmeglepőbb számomra az volt, amikor hivatalos táncosok jelentek meg a bulin. Ha már Tropical Chic Attire sítlus, akkor a táncosok is úgy voltak beöltözve, mint akik épp a Rio-i karneválról érkeztek volna. Egyébként a táncosokat jó ötletnek tartom, mivel nem engedték, hogy a hangulat leüljön egy percre sem. A buli rövidségét ellensúlyozza, hogy állandóan történt valami, így nem unatkoztunk. Utána pedig úgyis lehet afterezni, aki akar :)


Lépjünk egy szinttel feljebb a piramisban, a teames karácsonyi party. Főnökünk meghívott magához vacsorára. Ezt valójában állófogadásként lehet definiálni, étel-ital az asztalon, és így lehetőség nyílt a kollegák még jobban való megismerésére. Ezen az estén is különleges élményben lehetett részünk, mivel nem hagyományos módon ajándékoztuk meg egymást. Mindenki vett valamilyen ajándékot egy megadott limiten belül, de nem tudtuk, hogy kinek vesszük azt. A becsomagolt ajándékokat egy kupacba raktuk, majd valaki kiválasztott egy csomagot a kupacból. A következő embernek 2 lehetősége volt: vagy választ egy ajándékot a kupacból, vagy ha teszik neki a korábban kihúzott ajándékok közül valamelyik, akkor egyszerűen kérheti a másikat, hogy adja oda neki azt. Akinél ajándék cserélt gazdát, annak újat kell húzni a kupacból. Egy szabály van csak: az ajándék csak háromszor cserélhető. Ezen az ajándékozáson felül egy meglepetésben volt részünk, mivel a főnökök készültek egy másik ajándékkal is, amihez csak egy vetélkedőben kellett részt venni. A játék arról szólt, hogy minden fordulóban feltettek egy kérdést, és meg kellett tippelni a pontos választ, és aki a legtávolabb volt a pontos választól, az kiesett a körben.

Nos, ennyi karácsonyi buli után már csak az egyéni Karácsonyozás volt határa, nem máshol, mint Chicacogban. De ezt részletesebben majd csak a következő bejegyzésben.

Még egyszer, mindenkinek békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése